Onderhoud

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je meubels. Wij hebben onderhoudstips voor jou verzameld zodat je weet hoe je verschillende materialen kan onderhouden en eventuele vlekken verwijderen

take care

tips & tricks voor
onderhoud materialen

De ene textielsoort is gevoeliger dan de ander. Voor elke meubelstof raden wij aan om deze regelmatig te stofzuigen, of af te nemen met een schone droge doek. Verwijder vlekken zo snel mogelijk door te deppen en de vlek te verwijderen met een sopje van lauwwarm water en groene zeep. Let op dat je niet gaat wrijven, dit beschadigt de stof.

Velours en Fluweel

Velours geeft meubelen een luxe uitstraling. De stof hoef je in eerste instantie niet te beschermen. De stof is vanuit de fabriek al geïmpregneerd. Voor het wekelijkse onderhoud kun je de Puratex® velourborstel gebruiken en de bank met een vochtige doek afnemen. Soms vertonen meubelen in deze stof verdrukkingen als gevolg van de verpakking. Stoffen kunnen gaat ‘pletten’ als gevolg van lichaamswarmte, gewicht en vocht. Pletten betekent dat de pool van de stof ingedrukt wordt en plat ligt in plaats van overeind staat. Dit is eenvoudig op te lossen door de plek te bevochtigen met een (licht) vochtige schone doek en deze ongeveer 30 minuten op de plek te laten liggen. Borstel vervolgens de stof met de Puratex® veloursborstel met de stofrichting mee omhoog en laat de meubelstof goed drogen. Vervolgens borstel je de stof na met de veloursborstel. De veloursborstel is o.a. verkrijgbaar bij: LCK Nederland.

Mocht er per ongeluk een vlek op komen dan kun je deze stof reinigen met de Puratex® synthetische reiniger. Na grondige reiniging is het wel verstandig om de stof te impregneren met de Puratex® impregneer. De reiniger verwijdert behalve vlekken namelijk ook de impregneer.

De luxe, glanzende uitstraling van de stof kan je behouden door deze van tijd tot tijd te laten reinigen met een steamer. Laat dit bij voorkeur doen door een professional. De frequentie is afhankelijk van hoe intensief de meubelen gebruikt worden.

voor alle collecties
handige onderhoudstips

Voor al onze collecties hebben we handige onderhoudssheets samengesteld. Je kan deze eenvoudig downloaden door op de sheet te klikken. Daaronder vind je een handig overzicht met onderhoudstips voor de verschillende materialen.

zoek op website