Over Ons

Richmond Interiors timmert al jaren flink aan de weg in meubelland. Vandaag de dag staan we bekend om onze gevarieerde en sfeervolle collecties. We reizen de hele wereld rond om continu nieuwe inspiratie op te doen. Wil je weten wie we zijn en waar we voor staan? We vertellen je er hier graag wat meer over.

let me tell you a story

hoe het ooit begon
van Spieghel naar Richmond Interiors

De veelzijdige, moderne collecties van Richmond associeer je misschien niet snel met antiek. Toch liggen daar onze roots. Bijna 45 jaar geleden begonnen we onder de naam Spieghel Trading Company met de inkoop en verkoop van antieke meubelen. Deze importeerden we voornamelijk uit Engeland en Frankrijk. Onze eerste winkels in Bussum, Bergen en Purmerend waren zo succesvol dat we enkele jaren later nog vijf nieuwe vestigingen konden openen. We gingen groter denken en kochten steeds breder in. Zo namen we ook rotan meubelen uit Indonesië op in ons groeiende assortiment. Voordat we het wisten, vervulden we de functie van groothandel voor talloze winkels.

Van antiek naar eigentijds design

Ondanks ons verrassend snelle succes wilden we meer: zélf ontwerpen en produceren. Vele internationale handelsreizen en bruisende gesprekken met onze afnemers volgden. Die leverden zoveel inspiratie op, dat we al snel overliepen van de ideeën. Deze vertaalden we naar eigen ontwerpen die perfect aansloten bij de behoeften van onze klanten. Aanvankelijk richtten we ons vooral op meubelen en woonaccessoires in een landelijke stijl. Deze werden met veel zorg en aandacht gemaakt in onze eigen fabrieken in Roemenië. We werken met de beste vakmensen en de nieuwste machines om voortdurend het beste van het beste te kunnen garanderen. Onze eigen collecties werden aangevuld met enkele topstukken die we inkochten in het Verre Oosten.

Richmond meubels zetten nieuwe trends

Vandaag de dag werken we samen met betrouwbare leveranciers om nog meer variatie te kunnen bieden. Door eigen productie in Oost Europa kunnen we ook voorzien in op maat gemaakte meubelen voor horeca projecten. Hoe verschillend ze ook zijn, Richmond artikelen moeten altijd klasse, comfort en sfeer uitstralen. We streven continu naar de perfecte balans tussen duurzame kwaliteit met een chique touch en een passende prijs. Ieder jaar worden de Richmond collecties aangevuld met nieuwe ontwerpen. Tegelijkertijd houden we de meest populaire klassiekers uit onze geschiedenis in leven voor de liefhebbers.

Thuis in een grenzeloze wereld

Als groothandel De Spieghel vierden we grote successen en verlegden we steeds onze grenzen. Toen we meer dan 500 dealers bedienden in 50 verschillende landen, vonden we het hoog tijd voor een nieuwe naam. Richmond Interiors past beter bij de wereldwijde visie en grensverleggende stijl van ons bedrijf. Vandaag de dag staan we bekend om onze gevarieerde en luxueuze collecties. We reizen de wereld rond om continu nieuwe inspiratie op te doen. In onze meubelen en accessoires zie je daarom invloeden terug uit de meest uiteenlopende bronnen: van Shanghai tot New York en van urban design tot landelijke authenticiteit. Wat je persoonlijke smaak ook is; bij Richmond vind je altijd items die van je huis een thuis maken. Ben je een huismus of een globetrotter? Of wil je altijd the best of both worlds? Voor ons niets teveel gevraagd. Wij laten zien dat sfeervol, comfortabel en betrouwbaar uitstekend samen kunnen gaan met verrassend en verleidelijk. Daarom voorzien we onze meubelen en accessoires van sprekende details. Kun je niet wachten om je woning een upgrade te geven? Bekijk dan nu de hele collectie van Richmond. We hebben meer dan 80 procent van onze artikelen in voorraad. Grote kans dat jouw favoriet in no time voor de deur staat!

a day at the office

Office

Onze organisatie loopt op rolletjes dankzij een geolied team. Afdelingen sales, finance, purchase, showroom, maar ook het management, iedereen vervult zijn/haar eigen rol met evenveel inzet. Door onze transparantie op de werkvloer zijn de lijntjes kort en dat zorgt voor zowel een gedreven als ontspannen werksfeer.

behind the scenes

Logistics

Misschien niet altijd zichtbaar maar oh zo belangrijk: achter de schermen werkt ons vakkundige team van magazijn en logistieke specialisten. Zij zorgen er voor dat alles op tijd op de juiste plek is. En neem maar van ons aan dat zij dagelijks voor een serieuze uitdaging staan, waar ze enthousiast hun schouders onder zetten!

Let's get to work

vacatures bij
Richmond Interiors

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor de binnendienst, zie hieronder voor meer informatie over deze uitdagende functie. Is deze functie niet echt iets voor jou, maar zie je jezelf wel zitten op een leuke plek in ons team, dan ben je altijd vrij om een open sollicitatie te sturen. We zien je cv met motivatie graag tegemoet.

Look Who's calling

wij staan voor je klaar
ons team

Ons enthousiaste team bestaat uit een professionele club medewerkers. Onze adviseurs vertellen je graag over de nieuwste trends en collecties. En geen vraag is ons te gek, met onze jarenlange ervaring kunnen we je ongetwijfeld een passend antwoord geven. Service en persoonlijk advies staan bij ons hoog in het vaandel.

Arie
Ottens

Logistic Manager
Arjan

Arjan
Smith

Sales Representative
Arjan Smith

Barry
van Diepen

Quality Manager
Barry

Dagmar
Wever

Sales representative

Dagmar_Sales-representative

Diana
Visser

Showroom
Diana - Showroom

Diewertje
Burgering

Sales Representative - Marketing
Diewertje Burgering

Fenna
Knol

Sales Representative - Projects
Fenna Knol

Karen
Boszhard

Showroom
Team Showroom Karen Boshard

Leon
Smit

Logistics
Leon Smit

Linsey
Berghout

Sales Representative
Linsey

Louella
Godfried

Purchase Representative
Louella

Marco
van Langen

Marco_Finance

Mireille
Vrijsen - Wever

Logistics
Mireille

Mirelle
Boots

Order Processing
Mirelle

Nathalie
Penning

Sales Representative
Nathalie

Nick
Wester

Sales representative E-commerce
Nick Wester

Nico
Stroomer

Warehouse Manager
Nico

Patrick
Boogaard

Purchase Manager
Patrick

Rik
Vonk

Sales Representative
Rik Vonk

Sayen
Nijenhuis

Showroom
Sayen Nijenhuis

Sophie
Roeland

Purchase Representative
Sophie

Tamara
van 't Hoff

Office Employee
Tamara van 't Hoff

zoek op website