Onderhoud

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je meubels. Wij hebben onderhoudstips voor jou verzameld zodat je weet hoe je verschillende materialen kan onderhouden en eventuele vlekken verwijderen

take care

tips & tricks voor
onderhoud materialen

De ene textielsoort is gevoeliger dan de ander. Voor elke meubelstof raden wij aan om deze regelmatig te stofzuigen, of af te nemen met een schone droge doek. Verwijder vlekken zo snel mogelijk door te deppen en de vlek te verwijderen met een sopje van lauwwarm water en groene zeep. Let op dat je niet gaat wrijven, dit beschadigt de stof.

Meubelstoffen

Licht, warmte en vocht kan de materialen van de meubels veranderen. Probeer de meubels niet bloot te stellen aan te veel licht om verbleken te voorkomen. Plaats je zitmeubelen niet te dicht bij warmtebronnen, hierdoor kan de schuim kwaliteit teruglopen. Zorg voor een gezonde luchtvochtigheid om vervorming te voorkomen.

Het belangrijkste verschil tussen de diverse stoffen is de samenstelling van de vezels. Deze samenstelling is niet alleen bepalend voor de uitstraling, maar ook het onderhoudsadvies van de stof. De ene meubelstof is namelijk gevoeliger dan de ander. Let ook op met huisdieren, de nagels kunnen de meubels beschadigen en dat zou zonde zijn.

Stof beschermen? Dat kan met de Puratex® impregneer spray van LCK. Deze milieuvriendelijke impregneer is OEKO-TEX® gecertificeerd en is dus niet schadelijk voor mens, dier, milieu en stof! De spray is onder andere terug te vinden in de Puratex® complete verzorgingsset of als grote variant: Puratex® strong protector.

De Puratex® impregneer spray, complete verzorgingsset en strong protector zijn verkrijgbaar bij LCK Nederland.

Voor al onze stofsoorten hebben we handige informatiesheets samengesteld waarin de eigenschappen van de betreffende stof worden beschreven. Je kan deze eenvoudig downloaden door hieronder op een sheet te klikken.

 

voor alle collecties
handige onderhoudstips

Voor al onze collecties hebben we handige onderhoudssheets samengesteld. Je kan deze eenvoudig downloaden door op de sheet te klikken. Daaronder vind je een handig overzicht met onderhoudstips voor de verschillende materialen.

zoek op website