Een luxe interieur
voor iedereen bereikbaar maken

Dat doen wij dagelijks met ontzettend veel passie en plezier. Wij creëren eigentijdse luxe collecties waarmee je een interieur compleet inricht. Van tafels en stoelen tot spiegels, kandelaars en de klok aan de muur. Altijd volgens de laatste trends en net even anders. Want het leven is veel te mooi om altijd binnen de lijntjes te kleuren toch?

Who we are

Wij zijn Richmond Interiors, een groothandel in luxe meubels en accessoires. Een familiebedrijf waar warmte, korte lijntjes en flexibiliteit de hoofdrol spelen. Onze roots liggen in de retail, in onze eigen meubelwinkels. Zo weten wij uit ervaring waar winkeliers behoefte aan hebben en hoe wij hen optimaal ondersteunen. In onze high-end showroom zijn ook particulieren van harte welkom. Hier doen zij inspiratie op en blijven wij in contact met de eindconsument. Inspiratie voor onze collectie doen wij op tijdens onze reizen naar verschillende continenten, bezoek aan internationale beurzen en door altijd en overal oog te hebben voor luxe en opvallende items. Onze collectie voldoet altijd aan de meest actuele trends in de meubel- en interieurwereld. That’s a promise!

“Als ik hoor of lees dat mensen helemaal in de wolken zijn met de luxe Richmond Interiors items in huis, dan word ik daar ontzettend blij van. Daar doen we het allemaal voor!”
Lex Tiggeler
Directeur

From past to present

In de jaren 80 werkt Lex Tiggeler senior bij de metaaldraaierij van zijn vader. Als het bedrijf sluit, stapt Lex de wereld van de antieke meubels in. Good news travels fast. Al snel weet iedereen in Obdam en omgeving wanneer Lex weer terugkomt met een busje vol antiek uit Engeland en staan ze te springen om de meubels te bemachtigen. Lex opent zijn eerste winkel in Heerhugowaard onder de naam de Spieghel en al snel volgen winkels in Bussum, Bergen, Purmerend en Ursem.

De inkoop groeit en Lex start langzaam maar zeker met het importeren van meubels. Hij heeft een neus voor goede handel en in Tsjechië, waar veel antieke kasten in omloop zijn, gaat hij langs de deuren om oude kasten op te kopen. Hij start ter plaatse een bedrijf waar hij de antieke kasten kaal haalt, loogt en in de was zet. De opgeknapte kasten verkoopt hij in Nederland en als alle oude kasten opgehaald zijn, laat hij de kasten reproduceren. Een volgende stap richting Richmond Interiors dat we vandaag de dag kennen, zet hij in Roemenië. In een eigen fabriek produceert hij dagelijks een trailer vol prachtige meubels. Tegelijkertijd is Lex ook actief in Indonesië om de vraag vanuit de markt naar teakhouten meubelen te beantwoorden. Als de teaktrend langzaam voorbij gaat, stapt Lex als een van de eersten uit het teak en vindt hij in China de mogelijkheden om de collectie meubelen en decoratie uit te breiden.

Een nieuwe start

Zoon Lex en dochter Anne-Roos zijn kind aan huis in de winkels. Lex junior verzorgt leveringen en vult winkels. Anne-Roos geniet ervan om de winkels te decoreren en de juiste uitstraling te creëren. Zo groeien zij mee met het bedrijf.

Inmiddels staan we regelmatig op internationale beurzen en besluiten we het bedrijf een nieuw gezicht te geven om verder te groeien. Als in 2011 Lex en Anne-Roos in het bedrijf stappen, gaat de Spieghel verder onder de internationaal aansprekende naam Richmond Interiors. We nemen afscheid van de antiekstijl en creëren een compleet lifestyleprogramma. Om ons volledig te richten op de uitbouw van de groothandel en Richmond compleet en sterk in de markt te zetten, sluiten we de winkels.

Het noodlot slaat toe als een grote brand in 2016 ons bedrijf verwoest. Met hulp en vertrouwen van personeel, leveranciers en dealers bouwen wij alles opnieuw op en maken wij direct grote stappen richting de toekomst. Na twee zware jaren is Richmond Interiors uitgegroeid tot het bedrijf zoals wij altijd in ons hoofd hadden. Een groothandel met een compleet, luxe programma om je huis in te richten, actief in meer dan tien landen en bereikbaar voor iedereen. A dream coming true!

Richmond Interiors
is there for you!

Richmond Interiors is een meubelgroothandel en verkoopt zijn producten uitsluitend via het uitgebreide dealernetwerk.
Als familiebedrijf met korte lijnen, schakelen wij razendsnel. Wij springen direct in op nieuwe trends en zorgen binnen no-time voor ruime beschikbaarheid voor onze winkeliers. Wij tonen onze dealers hoe een complete Richmondkamer eruit ziet met aansprekende visualisaties. Nieuwe dealers ondersteunen wij – indien gewenst- met winkelplannen die wij 3D intekenen. We zorgen voor training van de verkoopmedewerkers, zodat ze onze collectie van a tot z kennen. Onze dealers verdienen de beste service en dat begint bij complete documentatie, beschikbare voorraad, snelle leveringsmogelijkheden en up-to-date informatie over het orderproces.

Zo zorgen wij er samen voor dat iedereen kan genieten van een compleet luxe interieur. Luxury for everyone!

Is ‘Luxury for everyone’ ook jouw droom en wil je samen met ons dat luxe interieur ook voor iedereen bereikbaar maken? Meld je dan snel aan voor een dealerschap.

×